Ammatillinen kuntoutus

Kun työkyky on keskiössä, ammatillinen kuntoutus vie ratkaisuun. Ammatillisessa kuntoutuksessa selvitetään, mihin suuntaan olemassa olevalla työkyvyllä kannattaisi edetä. Otteemme on rohkaiseva ja käytännöllinen. Ohjausmenetelmämme nojaavat tutkittuun tietoon ja auttavat eteenpäin haastavissakin tilanteissa.

Ammatillinen kuntoutus vie eteenpäin

Työurien suunnittelu on meille rakasta ja tärkeää arkea. Tyylimme tehdä ammatillista kuntoutusta on rohkaiseva, helposti lähestyttävä ja käytännöllinen. Ohjaus nojaa tutkittuun tietoon, minkä ansiosta ohjausmenetelmämme auttavat eteenpäin haastavissakin tilanteissa.

Olemme saaneet iloita monen kuntoutujan kanssa soveltuvan ammatin löytymisestä, opiskelupaikan varmistumisesta, oppisopimuspaikasta ja työllistymisestä.

Kuntoutujan täytyy kokea saavansa palvelusta aitoa hyötyä. Kuntoutujat ovat kiittäneet valmentajiamme juuri konkreettisesta avusta. Tärkeä osa työtämme on ottaa ohjat käsiin ja tehdä tarvittavia yhteydenottoja ja selvittelyjä kuntoutujan kanssa ja myös hänen puolestaan.

Yhteytemme työelämään ovat tiiviitä. Aluetoimistojemme ansiosta meillä on erinomaiset yhteydet paikallisiin työnantajakenttiin ympäri maata. Järjestelmässämme on suuri joukko yhteistyöyrityksiä, jotka ovat valmiita esimerkiksi työkokeilujaksoon – monen kuntoutujan reitti takaisin työelämään kulkee työkokeilun kautta.

Tuotamme palveluja vakuutus- ja työeläkeyhtiöille, Kelalle ja työelämäkentälle ja meillä on vuosikymmenten kokemus työhallinnon ja ELY-keskusten kumppanina toimimisesta.

Ammatillisen kuntoutuksen ratkaisuja

Ammatillinen kuntoutus auttaa löytämään uusia polkuja, kun muutokset työssä jaksamisessa tai muuten työkyvyssä hidastavat menoa. Kuntoutuksessa kartoitetaan vaihtoehtoja ja jatkomahdollisuuksia:

  • paremmin soveltuvat tehtävät
  • töiden uudelleenjärjestely työpaikalla
  • töihinpaluun helpottaminen pitkän sairausloman jälkeen
  • työkokeilu uudella alalla
  • työhönvalmennus
  • oppisopimuskoulutus
  • ammatillinen uudelleenkoulutus
  • yrittäjyys

Asiakas täyttää kuntoutushakemuksen omaan eläkevakuutusyhtiöönsä. Kuntoutushakemusta varten tarvitaan lääkärin B-lausunto.

Varho Teija
kuntoutuspäällikkö
050 476 3400
Kuvassa hymyilevä nainen lähikuvassa toimistolla

Työkykyvalmennus

Työkykyvalmennus on tärkeä, ennakoiva työkalu työpaikoilla. Työkykyvalmennus ennaltaehkäisee ongelmien pitkittymistä, kun nykyisestä työstä joutuu olemaan toistuvilla tai pitkillä sairauslomilla tai voidaan puhua työkyvyttömyydestä.

Lue lisää

NUOTTI-valmennus nuorille

NUOTTI on matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta 16–29-vuotiaille. NUOTTI-valmentajamme tarjoavat ammattitaitoista tukea nuorille, jotka voivat hakeutua NUOTTI-valmennukseen Kelan kautta. Meille voi tulla valitsemalla palveluntuottajaksi Cimson Kuntoutuksen.

Lue lisää