Osaamiskartoitus

Pysähdy oman osaamisesi äärelle. Me autamme sinua hahmottamaan osaamistasi laaja-alaisesti. Voit oivaltaa itsestäsi uusia asioita ja opit myös lisää siitä, millaiset ovat tämän hetken mahdollisuutesi työmarkkinoilla ja miten parantaa niitä.

Osaamiskartoitus auttaa kartalle omista vahvuuksista ja mahdollisuuksista

Osaamiskartoituksen avulla pääset tarkemmin kartalle omista vahvuuksistasi. Saat myös tietoa työmarkkinatilanteesta ja siitä, mitkä voisivat olla sopivia mahdollisuuksia työurallasi. Pirkanmaalla tarjoamme Osaamiskartoitus-palvelua työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille.

Osaamiskartoituspalvelu työnhakijalle (pdf-esite)

Osaamiskartoituksen hyötyjä

Osaamiskartoituksen tekemällä saat:

  • listauksen ammateista, joihin osaamisesi soveltuu
  • tietoa avoimista työpaikoista näissä ammateissa
  • vinkkejä siitä, millaista osaamista sinun voisi olla hyvä hankkia
  • listauksen ammateista, joissa työskennellään valitsemallasi tutkinnolla
  • tietoa sinulle soveltuvien ammattien kilpailutilanteesta
  • tietoa työvoimakoulutuksista
  • ymmärrystä siitä, miten voit tarvittaessa parantaa asemaasi työmarkkinoilla
  • konkreettisia ehdotuksia toimista, joihin ryhtyä.

Cimsonilla tunnemme hyvin paikallisen työelämän. Teemme myös kiinteää oppilaitosyhteistyötä. Meillä on laaja tietämys erilaisista mahdollisuuksista. Osaamiskartoituksessa saat pysähtyä oman osaamisesi ja vahvuuksiesi äärelle ja pohtia vaihtoehtojasi yhdessä valmentajan kanssa. Me autamme sinua siinä, että pääset ottamaan konkreettisia askelia eteenpäin

Sovi ohjauksesta palveluun kuntakokeilun OMA-valmentajasi kanssa. Meiltä voit kysyä lisätietoja palvelusta sähköpostitse osaamiskartoitus.pirkanmaa@cimson.fi tai ottamalla yhteyttä johonkuhun osaamiskartoitustiimimme jäsenistä.

Kommentteja palvelusta

”Osaamiskartoituksessa on tullut esille selkeästi asiakkaan vahvat osaamisalueet.” (kuntakokeilun työntekijä)

”Ai, en ollut miettinytkään tuota vaihtoehtoa” (asiakas)

”On hyvä, että asiakas saa realistisen kuvan tilanteesta.” (kuntakokeilun työntekijä)

Foreammatissa on ihan hyödyllistä tietoa eri alojen työllisyystilanteesta ja sijoittumisesta työelämään eri tutkintojen näkökulmasta.”

”Olen kauan haaveillut, että saisin kaiken oman osaamiseni tiivistettynä paperille, ja tätä käyttäisin apuna opintoihin tai töihin hakutilanteessa … ajatus on tuntunut ylivoimaiselta, joten olin erittäin innoissani kun kuulin osaamiskartoituksesta. Lähdin heti mukaan ja nyt olen tyytyväinen, kiitos avusta!”


”Linkit sopivista työpaikoista ja napakasti arvio tilanteestani. En osannut kaikkea osaamistani muotoilla sopivin ilmaisujen avulla. Tallensin valmentajan analyysin ja aion käyttää ilmauksia, jotka kertovat osaamisestani.”

Sain varmuutta sille minkä alan opiskelu soveltuisi hyvin minulle.”

Rohkaisusta ja kannustuksesta omaa ammattitaitoa kohtaan. Lisävinkeistä työnhakuun. Erityisesti avoimien työhakemusten vinkeistä.

Osaamiskartoitustiimi

Kallela Anna-Riikka
Ristolainen Päivi
koulutuspäällikkö, Pirkanmaa
Sivén Jere
Uusitalo Petri