Ammatillinen kuntoutus

Ammatillisessa kuntoutuksessa selvitämme yhdessä, mihin suuntaan olemassa olevalla työkyvylläsi kannattaisi edetä. Mahdollisuuksia on!

Ammatillinen kuntoutus

Ammatillinen kuntoutus auttaa löytämään uusia polkuja, kun muutokset työssä jaksamisessa tai muuten työkyvyssä hidastavat menoa. Kuntoutuksessa voimme kartoittaa sinulle paremmin soveltuvia tehtäviä tai helpottaa eri keinoin paluuta omaan työhön pitkän sairausloman jälkeen.

Vaikka jokin estäisi nykyisessä työssä jatkamisen, usein löytyy muita työtehtäviä, joihin työkykyä riittää. Vaihtoehtoina voi olla omalla työpaikalla töiden uudelleenjärjestely, työkokeilu uudella alalla, työhönvalmennus, oppisopimuskoulutus tai ammatillinen uudelleenkoulutus. Myös yrittäjyys voi olla ratkaisu.

Jos tarvitset ammatillista kuntoutusta, täytä kuntoutushakemus omaan eläkevakuutusyhtiöösi. Kuntoutushakemusta varten tarvitaan lääkärin B-lausunto.

Kysy lisää

Varho Teija
kuntoutuspäällikkö
Hirvenlahti Jaana
kuntoutuskoordinaattori, vastuuvalmentaja

NUOTTI-valmennus nuorille

Meillä voit osallistua nuorten NUOTTI-valmennukseen. Se on matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta 16–29-vuotiaille. Voit hakea mukaan Kelan kautta ja valita kuntouttajaksi Cimson Kuntoutuksen.

Lue lisää