NUOTTI-valmennus nuorille

Oletko alle 30-vuotias ja et ole tällä hetkellä töissä tai opiskelemassa? NUOTTI on silloin sinun juttusi.

NUOTTI auttaa, kun elämäntilanne tai terveydentila hidastaa oman työuran ja suunnitelmien miettimistä

NUOTTI on matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta, johon haetaan Kelan kautta. Voit hakea mukaan ilman lääkärinlausuntoa tai kirjallista hakemusta.

NUOTTI tarjoaa sinulle oman valmentajan, jonka kanssa selvität, mikä tilanteesi on: mikä on elämäntilanne, entä taidot, sinun parhaat puolesi ja miltä tulevaisuus laajemmin näyttää?

Cimsonilla on tukena helppokäyttöisiä verkkopalveluja ja laajat työpaikkaverkostot eri puolilla Suomea. Olemme tehneet uraohjaustyötä kentällä yli 20 vuotta.

NUOTTI sopii sinulle, jos

 • Olet 16–29-vuotias
 • Sinulla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa
 • Et ole suorittamassa ase- tai siviilipalvelusta
 • Et vietä suunniteltua välivuotta
 • Toimintakyky on heikentynyt tavalla, joka hidastaa pääsemistä opiskelemaan tai työhön tai niin, että on vaikeauksia miettiä, mitä lähitulevaisuudessa tekisi.

Mitä NUOTISSA tapahtuu?

 • Saat oman, henkilökohtaisen valmentajan
 • Voit valita valmentajan itse, valmentajan saat valita Kelan nimeämistä monista palveluntuottajista eli NUOTIN eri järjestäjistä
 • NUOTTI sisältää enintään 20 x 60 minuutin ohjaustuokiota enintään 5 kk aikana
 • Valmentajan tapaat rennosti teidän sopimassanne paikassa kuten kahvilassa, kirjastossa tai Cimsonin ohjaustiloissa tai sovitusti etänä esimerkiksi epidemiatilanteesta johtuen.
 • Valmentaja pitää yhteyttä sinuun ja tarpeen mukaan verkostoosi kuten läheisiin tai sinua tukeviin tahoihin myös tapaamisten välillä.
 • NUOTTI-valmennus on sinulle maksuton

Lue lisää NUOTTI-valmennuksesta Kelan sivuilta

Näin pääset mukaan

Sinä tai joku sinua tukeva virallinen taho tai ohjaaja voi ottaa yhteyttä lähimpään Kelaan, jossa asia ohjataan kuntoutuksen asiantuntijalle. Kuntoutuksen asiantuntija haastattelee sinut ja ottaa samalla vastaan suullisen hakemuksen. Lisäksi asiantuntija keskustelee sinun kanssasi eri kuntouttajista ja voit valita palveluntuottajaksi Cimsonin.

Nuotti-valmennus saatavilla: Pääkaupunkiseutu, Keski-Uusimaa, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Keski-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa

Kuulunko minä tähän alueeseen: saat varmistuksen Kelan hakusivulta:

 1. Valitse vastaus kysymykseen ”Etsin palveluntuottajaa, jolla on oikeus antaa” *> valitse ”Ammatillista kuntoutusta
 2. Valitse kotikuntasi
 3. Valitse ”Haettava kuntoutus” kuntoutusmuodoksi > NUOTTI
 4. Valitse ”Hae

Miksi Cimsonille?

 • Cimson on tehnyt paljon työtä nuorten parissa. Etsimme koulupaikkoja, työpaikkoja ja uusia ammatteja koko ajan alle nuorille työuran suunnittelijoille
 • Meillä on hyvät yhteydet työelämään: käymme yrityksissä ja pidämme yhteyttä tiiviisti eri alojen toimijoihin. Näin meillä on runsaasti tietoa eri ammateista ja arjesta.
 • Oppilaitokset ovat tuttuja ja voimme auttaa kädestä pitäen sopivien opintojen löytämisessä ja hakujen tekemisessä.
 • Ja ennenkaikkea – meillä on rentoa, rohkaisevaa ja asiantuntevaa apua tarjolla. Sinä olet tervetullut meille!

Nuotti-valmentajat

Kanta-Häme, Päijät-Häme

Jaana Hirvenlahti

Hei, olen Jaana, NUOTTI-valmentaja Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. Koulutukseltani olen kuntoutuksen ohjaaja. Opintoja löytyy tämän lisäksi myös muun muassa ravitsemisalalta sekä psykologian ja kasvatustieteiden perusopintojen parista. Uskon siihen, että jokaisella on vahvuuksia, ne vain täytyy löytää ja sanoittaa. Lähtisin mielelläni kanssasi kartoittamaan juuri sinun unelmiasi ja vahvuuksiasi. Valmennusta viedään eteenpäin juuri sinun lähtökohdistasi käsin, positiivisen ajattelun avulla.

Marjaana Halm

Hei, olen Marjaana, NUOTTI-valmentaja Päijät-Hämeessä. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Olen opiskellut myös muun muassa lasten ja nuorten hyvinvoinnin turvaamista. Valmennuksen tavoitteena on, että löytäisimme yhdessä juuri sinulle sopivan tien, jota pitkin on turvallista kulkea kohti omia päämääriä.

Keski-Suomi

Juha Ketomäki

Hei, olen Juha, NUOTTI-valmentajasi Keski-Suomen alueella. Koulutukseltani olen kuntoutuksen ohjaaja ja olen työskennellyt nuorten parissa noin neljäntoista vuoden ajan, erilaisissa tehtävissä. Vahvuuksiani ovat ruohonjuuritasolla työskentely, yhteistyö verkostojen kanssa ja kannustava sekä tsemppaava työskentelyote. Uskon yhdessä tekemiseen, osallisuuteen ja rohkeuteen. Yhteispelillä ja avoimuudella voimme löytää myös sinun suuntasi.

Kymenlaakso

Vitikainen Anne

Hei, olen Anne, toimin NUOTTI-valmentajanasi Kymenlaaksossa. Koulutukseltani olen psykiatrian sairaanhoitaja. Valmentajana olen ratkaisukeskeinen yhdessä tekijä ja luotan myös lujasti maalaisjärkeen sekä verkostoitumisen voimaan. Ainaisena optimistina uskon siihen, että jokaisella on mahdollisuus ja oikeuskin positiiviseen muutokseen. Lähdetään selvittämään sinun mahdollisuuksiasi yhdessä.

Pirkanmaa

Sillman Heli

Hei, olen Heli ja toimin NUOTTI-valmentajana Pirkanmaan alueella. Koulutukseltani olen lähihoitaja ja sosionomi (AMK) sekä ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Nuorten kanssa olen työskennellyt mm. kuntouttavassa työtoiminnassa sekä erityisammattioppilaitoksessa. Ajattelen, että valmentajana tärkein tehtäväni on auttaa sinua löytämään ja ottamaan käyttöön omia vahvuuksiasi sekä osaamistasi. Joskus asioita pitää katsella eri näkökulmista, jotta oikea tie löytyy ja tässä haluan olla tukenasi.

Pohjois-Pohjanmaa

Taponen Kati

Hei, olen Kati, mahdollisesti tuleva NUOTTI-valmentajasi Pohjois-Suomessa. Olen se tyyppi, joka kyselee ja pohtii kanssasi asioita, pyrkien siten auttamaan oman polkusi löytymisessä. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja lähihoitaja sekä neuropsykiatrinen valmentaja ja työkykykoordinaattori. Henkiseen hyvinvointiin, työ- ja opiskeluelämään sekä päihteisiin liittyvät asiat ovat vahvuuteni, mutta en epäröi käsitellä muitakaan teemoja. Kaikki lähtee sinun tarpeestasi. Nähdään!

Honkaniemi Hannu

Hei, olen Hannu, NUOTTI-valmentaja Pohjois-Suomesta. Koulutukseltani olen kasvatustieteilijä, psykologian ja filosofian pedagogi sekä ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Olen luonteeltani ihmistieteilijä ja ihmisten haasteet ovat intohimoni. Valmennustyylini on painotukseltaan hyvin terapeuttista, psykologista, ymmärtävää ja yksilöllistä. Vahvuuksiani ovat laaja ihmisen ja elämän ymmärrys sekä luovat ongelmanratkaisutaidot. Nämä taidot puemme yhteen sinun voimavarojesi kanssa haasteiden voittamiseksi. Nähdään!

Pääkaupunkiseutu, Keski-Uusimaa

Kujanpää Kirtsi

Hei, olen Kirsti, NUOTTI-valmentajasi pääkaupunkiseudun ja Keski-Uudenmaan alueella. Olen koulutukseltani sosiaali- ja terveysjohtamisen maisteri ja minulla on pitkä työkokemus nuorten, työikäisten ja tukea tarvitsevien valmentamisesta, kuntouttamisesta ja työllistämisestä. Olen tehnyt myös tutkimustyötä eri-ikäisten ja eri kulttuureista tulevien (työ)hyvinvoinnista ja jaksamisen tukemisesta sekä vaikeiden kokemusten jälkeisestä sopeutumisesta yhteiskuntaan. Valmennusotteeni on yksilöllinen, ratkaisukeskeinen työote. Etsitään yhdessä väylät sinulle työhön tai opiskeluihin ja oman elämänhallinnan tasapainon löytämiseksi.

Hei! Olen Jenni, NUOTTI-valmentajasi pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla. Koulutukseltani olen rikosseuraamusalan sosionomi (AMK) sekä ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (LTI). Minulla on työkokemusta sosiaalialan tehtävistä mm. rikosseuraamusalalta nuorten kanssa työskentelystä vankilassa. Erityisosaamiseni liittyy riippuvuusongelmiin ja nuorten kohtaamiin haasteisiin silloin, kun he ovat ajautuneet yhteiskunnan palveluiden ulkopuolelle. Tavoitteeni on auttaa sinua löytämään vahvuutesi, voimavarasi ja tavoitteesi sekä tukea tavoitteiden saavuttamisessa. Arvojani ovat rehellinen ja aito vuorovaikutus, inhimillisyys ja asiakaslähtöisyys. Kun olet kiinnostunut edes vähän tutkiskelemaan itseäsi ja toiveitasi elämälle, sinulla on jo erinomainen mahdollisuus onnistua tavoitteissasi!

Palvelemme Sinua näillä alueilla

Pääkaupunkiseutu, Keski-Uusimaa, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Keski-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa