Cimsonin palvelut jatkuvat tutuilla työllisyysalueilla

Cimson Koulutuspalvelut on järjestänyt palveluja lähes kaikilla Suomen 45 työllisyysalueella.
Vuoden alussa Suomi sai 45 uutta työllisyysaluetta, ja samalla Cimsonin toteuttamat työllisyyspalvelut ovat edenneet uuteen aikaan. Kun valtion TE-toimistot sulkivat ovensa, työvoimapalvelut siirtyivät kuntien vastuulle.
”Kyseessä on historiallisen suuri muutos. Toimintaa tehostetaan ja palvelut tuodaan lähelle asiakkaita. Nämä ovat hyviä tavoitteita”, toteaa valmennuspalvelujen johtaja Anne Suonpää.
Palveluntuottajien työpanos kiihdyttää työnhakijoiden siirtymiä työelämään, yhteistyössä työllisyysalueiden asiantuntijoiden kanssa.
“Kymmenien vuosien kehitystyön aikana on ehditty oppia paljon työnhakijoiden ja yritysten tarpeista. Meillä on syntynyt tehokkaita ja työelämälähtöisiä palveluprosesseja, joihin liittyvät valmiit paikalliset työnantajakontaktit.”, Anne Suonpää lisää.
Tutut työllisyysalueet
Vahva aluetuntemus on valtti. Cimson Koulutuspalvelut on järjestänyt palveluja lähes kaikilla Suomen 45 työllisyysalueella. Pääkaupunkiseudulta Lappiin, länsirannikolta itärajalle.
”Jos lähtisi ajamaan Helsingistä nelostietä ylöspäin aina Lappiin pohjoisrajalle saakka, voisi katsella auton ikkunasta ja todeta, että Cimson on tehnyt töitä melkeinpä kaikissa tienvarsikunnissa”, nauraa Anne Suonpää.
Cimsonille on ollut perinteisesti tärkeää, että omat asiantuntijat tuntevat paikallisen työelämän. Tästä kertoo myös tunnuslause Lähellä sinua. Anne on itsekin ehtinyt asua eri puolilla Suomea ja toiminut itse työllisyyspalvelujen toteuttajana monissa maakunnissa.
“Pohjois-Pohjanmaalla, Lapissa, Keski-Suomessa, Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Uudellamaalla, Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kanta-Hämeessä, Kaakkois-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa”, Anne Suonpää laskee.
Kun Cimson alkoi järjestää Redi-verkkokoulutuksia 2007 alkaen, yhä suurempi joukko suomalaisia on päässyt palvelujen piiriin. Pandemian jälkeen yleistyneet etäpalvelut ovat viimeistään tuoneet palvelut monien saataville.

“Kymmenien vuosien kehitystyön aikana on ehditty oppia paljon työnhakijoiden ja yritysten tarpeista.”
Anne Suonpää
Palvelut muuttuvat, kun maailmakin muuttuu
Cimson Koulutuspalvelut on tuottanut työvoimapalveluja työnhakijoille ja työelämälle yli 30 vuotta. Ensin tehtiin yhteistyötä työvoimatoimistojen kanssa, sitten puhuttiin TE-toimistoista ja nyt on siirrytty kuntien työllisyysalueiden aikaan.
Myös palvelurakenne on vuosien aikana muovautunut. Työttömille työnhakijoille suunnattu ohjaava koulutus lakkautettiin kokonaan yli kymmenen vuotta sitten, ja tilalle alkoi tulla lyhytkestoisempia ja yksilöllisempiä palveluja.
Cimsonilla onkin ehditty kerätä kokemusta erityyppisten palvelujen eduista ja haasteista.
”Palveluja pitää uudistaa, sillä maailmakin ympärillä muuttuu. Tietyt tarpeet kuitenkin pysyvät. Asiakkaat kaipaavat valmentajien asiantuntemusta työuran vaihtoehdoista ja työelämän tarpeista sekä tukea työntajien kontaktointiin. Ryhmät pitävät palvelumuotona yhä pintansa. Kannustus ja tuki voimauttavat. Kun näkee, että toinen pääsee töihin, luottamus omiin mahdollisuuksiin kasvaa”, Anne Suonpää lisää.

Taustaa
- Suomeen syntyi 45 työllisyysaluetta 1.1.2025 alkaen
- Cimson on perustettu 1990. Ensimmäiset koulutukset työvoimahallinnolle Cimson järjesti 1992 Jyväskylässä.
- Cimson eli sittemmin Cimson Koulutuspalvelut on järjestänyt palveluja lähes kaikilla nykyisillä työllisyysalueilla Suomessa.