Löydä uusi työpaikka työhönvalmentajan tuella

Työhönvalmentaja on avuksi silloin, kun työnhaku jumittaa. Saat henkilökohtaisen asiantuntija-avustajan, jonka kanssa olet säännöllisesti yhteydessä sovitun ajan. Työhönvalmennus on työ- ja elinkeinotoimistojen tarjoama maksuton palvelu.

Valmentaja ja asiakas pohtivat yhdessä

Mitä on työhönvalmennus?

Työhönvalmennus on pitkälti henkilökohtaista ohjauskeskustelua sekä käytännön toimintaa. Valmentaja kartoittaa kanssasi, mitkä voisivat olla sinulle soveltuvia työpaikkoja ja etsii keinot, miten työpaikkoja voi lähestyä.

Ennen kaikkea valmentajan kanssa keskitytään markkinointityöhön eli niihin työpaikkoihin, joita ei näe julkisessa haussa.

Valmentaja tukee sinua työnantajien lähestymisessä. Usein valmistautuminen valmentajan kanssa antaa uudenlaista varmuutta puheluihin, sähköpostien lähettämiseen tai työnantajan tapaamiseen 

Valmentaja auttaa alkuun

Tarvittaessa valmentaja käy kanssasi työpaikalla haastattelussa ja auttaa sinut alkuun uudessa työyhteisössä.

Valmentaja voi tarvittaessa selventää työnantajalle palkkaukseen liittyviä mahdollisuuksia. Valmentaja voi kertoa työnantajalle lisätietoa esimerkiksi oppisopimuksesta, eri tukimuodoista tai työnhakijaan liittyvistä erityistarpeista. 

Valmennuksen kesto ja tavoitteet

Yhteyttä voidaan pitää tapaamalla henkilökohtaisesti, puhelimitse tai sähköisesti verkon kautta.

Yhteensä valmennus voi kestää muutamasta tunnista kymmeniin tunteihin riippuen paikallisen työ- ja elinkeinotoimiston kanssa tehdystä sopimuksesta.

Tavoitteena valmennuksessa on:

  • työsuhde
  • oppisopimus
  • työkokeilu tai
  • opiskelupaikka

Oma valmentaja?

Palvelu on maksuton. Voit ottaa meihin yhteyttä tai tiedustella suoraan alueesi TE-toimistosta tai kunnan työllisyyspalveluista, onko sinulla mahdollisuutta saada omaa työhönvalmentajaa.

Kysy lisää

Turunen Mervi
aluejohtaja, Keski- ja Pohjois-Suomi
040 715 8487