Työnhakupalvelut nostavat esiin juuri sinut

Jos olet kiikaroinut uutta työpaikkaa, onko kaikki sujunut kuten pitäisi? Tärkeintä työnhaussa on joko erottua muista tai herättää tarve palkata työntekijä. Keinot ovat monet. Niitä treenataan työnhakupalveluissa.

Mies katsoo luokkatilassa kameraan iloisesti.

Mitä työnhakupalveluissa tehdään?

Työnhakupalveluja on moneen lähtöön. Sellaisia ovat esimerkiksi työnhakuvalmennus, työnhakuklubit, työnvälityspalvelut tai webinaarit. Näissä palveluissa saat uusia näkökulmia ja käytännön työkaluja hakea töitä.

Yksi tärkeimmistä asioista on apu työnhaun tekstien hiomiseen. Usein työnhaku tapahtuu alkuun pelkän tekstin varassa. Tällaisia ovat erilaiset rekrytointilomakkeet, viestit, verkkoprofiilit ja tietysti perinteiset hakemukset ja CV:t. Tekstin on osuttava heti maaliin, sillä sähköpostista tai lomakkeesta syntyy mielikuvia ensimmäisten kymmenien sekuntien aikana. Tekstissä on oltava oikea ilmapiiri ja koukku. Ohjaajaltasi saat neuvoja siihen, miten voit tehdä vaikutuksen omalla tekstilläsi.

Tämän lisäksi työnhakupalveluissa voidaan käsitellä työhaastattelussa pärjäämistä, videoesittelyjen tekemistä, eri työnhakukanavien löytämistä ja monia muita tärkeitä teemoja.

Miten seuraavat asiat pätevät tilanteeseesi?

 • Minulla on suunnitelma ja tavoite työnhakua varten. Suunnitelmalla on aikataulu ja teen sen eteen päivittäin töitä.
 • Teen kuhunkin työpaikkaan erilaisen hakemustekstin ja CV:n. Työnantajasta tuntuu, että teksti on kirjoitettu juuri heille.
 • Olen kokeillut videoesittelyn tekemistä työnhaussa.
 • Hakemusteksti on juuri minun näköiseni. Tiedän – ja osaan kertoa – missä olen hyvä.
 • Osaan kuvailla osaamistani juuri kyseistä työpaikkaa ajatellen.
 • Tiedän, mitä CV-tyyppejä on olemassa.
 • Tiedän, miten CV:n ulkoasun saa näyttämään laadukkaalta ja siistiltä niin, että se erottuu joukosta.
 • Minulla on kokemuksia onnistuneista työhaastatteluista.
 • Tiedän, miten menetellä videotyöhaastattelussa.
 • Tunnen monia eri työnhakukanavia.
 • Käytän uuden työpaikan hakemisessa monipuolisesti erilaisia keinoja, kuten tuttavaverkostoja, sosiaalista mediaa, erilaisia verkkopalveluja – ja ennen kaikkea otan yhteyksiä suoraan organisaatioihin.

Onnittelut jokaisesta kyllä-vastauksesta.

Jos kuitenkin vastasit kieltävästi yhteen tai useampaan kysymykseen, työnhakupalveluistamme on sinulle todennäköisesti apua.

Työnhakupalvelut on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat onnistua työnhaussa yhä paremmin. Kun haet valmennuksen aikana kiinnostavia työpaikkoja, valmentajan tuki antaa puhtia. Jos olet mukana ryhmässä, vertaiskokemukset antavat ideoita ja energiaa.

Kiinnostaako työnhakuvalmennus verkossa?

Ilmoittaudu mukaan

Kysy esimerkiksi alueesi TE-toimistosta tai kunnan työllisyyspalveluista mahdollisuutta osallistua valmennukseen.

Lisätietoja

Turunen Mervi
aluejohtaja, Keski- ja Pohjois-Suomi
040 715 8487