Tulosta

Koronaepidemian aikana palvelut etäyhteyksillä

Mies tietokoneella

Cimson Koulutuspalvelujen palvelut järjestetään koronaepidemian aikana etäyhteyksillä. Taustalla ovat Suomen hallituksen 16.3. linjaukset poikkeusoloista. Toiminnassa noudatamme viranomaisohjeistuksia.

Toimien kestoissa ja ohjeistuksissa voi olla vaihtelua eri palvelujen sisällä sekä maantieteellisestä alueesta riippuen.

Etäyhteyksillä toteutetaan niin ryhmäpäivät kuin kahdenkeskiset ohjaustapaamiset. Palvelut siis jatkuvat ja etenevät, mutta uusilla keinoilla. Etäpalveluihin Cimsonilla on valmiiksi hyvät välineet ja toiminta voi jatkua täydessä vauhdissa eteenpäin.⁠ Etäpalvelut järjestetään verkossa, puhelimella ja sähköpostilla. Asiakkaille on toimitettu palvelukohtaisia ohjeita.

Jo valmiiksi verkkomuotoiset palvelut jatkuvat ja käynnistyvät pääsääntöisesti suunnitellusti. Ainoastaan lähipäivät ja -illat siirtyvät myös verkkoon.

Mikäli meneillään olevaan palveluun kuuluu työelämäjakso, sen aikana noudatetaan yrityksen/työnantajan ohjeistusta.

TE-toimiston asiakkaat

TE-toimiston asiakkuuksissa palvelun aloittamisessa, poissaoloissa tai keskeyttämisissä noudatetaan samoja viranomaislinjauksia kuin aiemminkin.

TE-toimiston ohjeet poissaoloihin

Kun toimii TE-toimiston ja terveydenhuoltoviranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti, työttömyysturvaoikeus säilyy ennallaan. Poissaolon tai esimerkiksi sairaalahoidon ajalta ohjeistuksia antaa työttömyysetuuden maksaja.