NUOTTI-valmennus nuorille

Oletko alle 30-vuotias ja tarvitsisit joksikin aikaa tukea vierellesi? NUOTTI voi olla silloin sinun juttusi.

Nuori ja sädetikku

NUOTTI auttaa löytämään suunnan

NUOTTI auttaa, kun elämäntilanne tai terveydentila hidastaa työuran suunnitelmia tai opiskeluja. NUOTTI on matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta, johon haetaan Kelan kautta. Lääkärinlausuntoa et tarvitse, vaan hakeminen hoituu puhelinsoitolla Kelaan.

NUOTTI-valmentajan kanssa voit selvittää monia juttuja yhdessä niin, ettet jää yksin niiden kanssa: millainen on elämäntilanteesi, entä taitosi, parhaat puolesi, suurimmat hidasteet ja miltä tulevaisuus laajemmin näyttää? Sitten haetaan ratkaisuja ja edistetään niitä yhdessä.

NUOTTI sopii sinulle, jos

 • olet 16–29-vuotias sekä
 • sinulla ei ole työpaikkaa tai haluaisit opiskelemaan tai
 • opinnoissasi on haasteita tai ne ovat vaarassa keskeytyä tai
 • tarvitsisit tukevamman otteen omasta arjesta ja elämästä tai
 • tulevaisuuden suunnittelu tuntuu vaikealta

Mistä on kyse?

Saat oman, henkilökohtaisen NUOTTI-valmentajan. Voit valita valmentajan itse.

Valmentajan tapaat rennosti sopimassanne paikassa kuten kahvilassa, kirjastossa, Cimsonin ohjaustiloissa tai vaikka kävelylenkillä. Yhteyttä pidetään myös monin muin tavoin.

Valmennustapaamiset pidetään pääsääntöisesti viiden kuukauden aikana. Tapaamisia on enintään 20, ja niiden välillä valmentaja pitää yhteyttä sinuun. Lisäksi voitte yhdessä sopia yhteydenpidosta verkostoosi, kuten läheisiisi ja sinua tukeviin tahoihin.

NUOTTI-valmennus on sinulle maksuton. Sinun on mahdollista hakea valmennuksen ajalle Kelalta kuntoutusrahaa.

Lue lisää NUOTTI-valmennuksesta Kelan sivuilta.

Miten pääset mukaan?

Voit ottaa yhteyttä lähimpään Kelaan. Kelaan voi olla yhteyksissä myös joku sinua tukeva virallinen taho tai ohjaajasi. Kelassa kuntoutuksen asiantuntija haastattelee sinut, ja voit kertoa kiinnostuksestasi NUOTTI-valmennusta kohtaan. Asiantuntija keskustelee kanssasi eri valmentajista ja voit valita Cimsonin, jos toimimme alueellasi.

Voit myös soittaa Kelan valtakunnalliseen palvelunumeroon, p. 020 692 205. Puhelun aikana Kelan virkailija täyttää hakemuksen ja tekee kuntoutuspäätöksen. Hakeutumiseen ei edellytetä diagnoosia tai lääkärintodistusta. Mainitse puhelussa, että toivot palveluntuottajaksi Cimson Koulutuspalvelun.

Miksi Cimsonille?

 • Cimson on tehnyt paljon työtä nuorten parissa. Etsimme koulupaikkoja, työpaikkoja ja uusia ammatteja koko ajan nuorille työuran suunnittelijoille.
 • Meillä on kokemusta erilaisista mutkista matkalla omiin unelmiin. Haasteet ja onnistumiset nuorten arjessa ovat siis meille tuttuja ja olemme tottuneet niitä yhdessä selvittämään.
 • Meillä on hyvät yhteydet työelämään. Käymme yrityksissä ja pidämme yhteyttä tiiviisti eri alojen toimijoihin. Näin meillä on runsaasti tietoa eri ammateista ja arjesta.
 • Oppilaitokset ovat meille tuttuja. Voimme auttaa kädestä pitäen sopivien opintojen löytämisessä ja hakemisessa.
 • Ja ennen kaikkea – meillä on tarjolla rentoa, rohkaisevaa ja asiantuntevaa tukea. Sinä olet tervetullut meille!

NUOTTI-valmentajamme

Pirkanmaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme

Laura Saarinen

Sosionomi (AMK), opintoja hyvinvointi- ja matkailualalta

Valmennusalue: Pirkanmaa ja Kanta-Häme

”Uskon ihmisen kykyihin ja mahdollisuuteen tehdä muutoksia elämäntilanne huomioiden. Olen joustava, luova ja positiivinen valmentaja. Yhdessä käytämme eri toimintamenetelmiä löytääksemme vahvuuksiasi. Minun vahvuuksiani kanssasi ovat muun muassa toimivat vuorovaikutustaidot, päihde- ja mielenterveysosaaminen sekä työskentely tavoitteitasi kohti.”

Marjaana Halm

Sosionomi (AMK), opiskellut myös mm. lasten ja nuorten hyvinvoinnin turvaamista

Valmennusalue: Päijät-Häme

”Valmennuksen tavoitteena on, että löytäisimme yhdessä juuri sinulle sopivan tien, jota pitkin on turvallista kulkea kohti omia päämääriä.”

Lempi Bruk

Lempi Bruk

Yhteisöpedagogi (AMK), neuropsykiatrinen valmentaja

Valmennusalue: Päijät-Häme

”Valmennuksen työotteeni perustuu luottamukseen ja avoimuuteen kohdata jokainen asiakas yksilöllisesti. Vahvuuksiani ovat kulttuurisensitiivinen työote. Luonteeltani olen huumorintajuinen, aikaansaava ja myötämielinen. Löydän ratkaisuja ja osaan kartoittaa tilannettasi monipuolisesti. Elämässä ei ole sellaista umpikujaa, ettemmekö löytäisi yhdessä ratkaisua sinun tilanteeseesi! Olen matkassasi mukana kannustamassa ja nostamassa esille juuri sinun vahvuuksiasi! Löydämme yhdessä sinulle parhaimman polun päästäksesi seuraavaan vaiheeseen.”

Työskentelykieli: suomi ja venäjä.

Kymenlaakso

Vitikainen Anne

Anne Vitikainen

Psykiatrian sairaanhoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja

Valmennusalue: Kymenlaakso

”Valmentajana olen ratkaisukeskeinen yhdessä tekijä ja luotan myös lujasti maalaisjärkeen sekä verkostoitumisen voimaan. Ainaisena optimistina uskon siihen, että jokaisella on mahdollisuus ja oikeuskin positiiviseen muutokseen. Lähdetään selvittämään sinun mahdollisuuksiasi yhdessä!”

Pohjois-Pohjanmaa

Taponen Kati

Kati Säkkinen

Sosionomi (AMK), lähihoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja, työkykykoordinaattori

Valmennusalue: Pohjois-Pohjanmaa

”Olen se tyyppi, joka kyselee ja pohtii kanssasi asioita, pyrkien siten auttamaan oman polkusi löytymisessä. Henkiseen hyvinvointiin, työ- ja opiskeluelämään sekä päihteisiin liittyvät asiat ovat vahvuuteni, mutta en epäröi käsitellä muitakaan teemoja. Kaikki lähtee sinun tarpeestasi. Nähdään!”

Hannu Honkaniemi

Kasvatustieteilijä, psykologian ja filosofian pedagogi, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Valmennusalue: Pohjois-Pohjanmaa

”Valmennustyylini on painotukseltaan hyvin terapeuttista, psykologista, ymmärtävää ja yksilöllistä. Vahvuuksiani ovat laaja ihmisen ja elämän ymmärrys sekä luovat ongelmanratkaisutaidot. Viime vuosien aikana olemme ratkaisseet asiakkaiden kanssa menestyksellisesti muun muassa sosiaalisten tilanteiden pelkoja, ahdistusta, masennusta, näköalattomuutta ja merkityksettömyyttä niin, että asiakas on ehtinyt vielä työhön, kouluun ja harjoitteluihinkin. Voisitko sinä päästä omaan tavoitteeseesi? Olehan yhteydessä.”

Palvelemme sinua näillä alueilla:

Kanta-Häme, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Pohjois-Pohjanmaa

Voit tarkistaa Kelan hakusivulta, kuulutko näiden alueiden piiriin. Toimi sivulla näin:

 1. Valitse vastaus kysymykseen ”Etsin palveluntuottajaa, jolla on oikeus antaa” *> valitse ”Ammatillista kuntoutusta
 2. Valitse kotikuntasi
 3. Valitse ”Haettava kuntoutus” kuntoutusmuodoksi > NUOTTI
 4. Valitse ”Hae

Kysy lisää

Säkkinen Kati
valmentaja, koordinaattori
050 377 9042