Tulosta

Pirkanmaan uudet Työmarkkinatori-infot suosittuja

Pirkanmaan Työmarkkinatori-infot ovat osoittautuneet suosituiksi.

Toukokuun alussa siirryttiin uuteen työvoimapalvelumalliin. Samalla Työmarkkinatori korvasi valtakunnallisen te-palvelut.fi-sivuston.

Cimsonilla toimitaan asiakkaiden tukena siirtymässä uuteen malliin, ja palveluja muokataan muutoksen aiheuttamien tarpeiden mukaan. Pirkanmaan Työmarkkinatori-infojen pitäminen on ollut yksi konkreettinen tapa vastata muutokseen.

Toukokuun Työmarkkinatori-infoihin osallistui yli sata henkilöä. Infoja pidettiin niin Teamsissa kuin kasvotusten. Niitä on tarkoitus jatkaa.

Digitaitopäivät auttavat sähköisen työnhaun maailmassa

Pirkanmaalla panostetaan muutenkin asiakkaiden digitaitoihin.

– Suomessa on edelleen iso joukko aikuisia, joille digitaidot ovat hepreaa, toteaa Pirkanmaan koulutuspäällikkö Päivi Ristolainen.

– Olemme pyrkineet kiinnittämään huomiota asiaan Cimsonin Pirkanmaan palveluissa.

Asiakkaita autetaan oppimaan ja omaksumaan taitoja, jotka ovat tärkeitä sähköisessä työnhaussa.

– Samalla tuemme asiakaitamme työnhakuvelvoitteen täyttämisessä. Työnhaku tapahtuu nykyisin pitkälti sähköisesti, ja siksi perusdigitaitojen hallinta on välttämätöntä, Päivi kertoo.

Yksi tuoreimmista tavoista vastata tähän haasteeseen ovat Pälkäneen digitaitopäivät. Niissäkin Työmarkkinatorin käyttö on ollut keskiössä, ja asiakkaita on autettu Työmarkkinatorin profiilin laatimisessa. Profiilin myötä työnantajat voivat löytää heidät.

– Asiakkaat ovat saaneet tarpeidensa mukaan opastusta myös esimerkiksi sähköpostin ominaisuuksiin ja Teamsin käyttöön, kertovat Anna-Riikka Kallela ja Sirpa Saarimaa, jotka pitivät toukokuussa ensimmäiset Pälkäneen digitaitopäivät.

Asiakkaille on esitelty myös nettisivusto Canvaa, jonka sisältöjä ja malleja voi hyödyntää esimerkiksi visuaalisen CV:n tekemiseen.

Digitaitopäivät suunnitellaan siten, että ne hyödyttäisivät jollakin tavalla kaikkia osallistujia. Ohjelma on joustava, joten päivän aikana voidaan vastata asiakkaiden todellisiin tilanteisiin ja kysymyksiin.

Pälkäneen lisäksi digitaitopäiviä on tähän mennessä pidetty Tampereella. Syksyllä 2022 pilotoidaan Sastamalan työllisyyspalvelujen kanssa viiden päivän pituisilla digitaitoryhmillä.