Tulosta

Kuntakokeilun työnhakuklubien valtit ovat joustavuus, ilmapiiri ja aito hyöty 

Ryhmä yhdessä, iloinen tunnelma.

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun uudenlaiset työnhakuklubit ovat saaneet hyvän vastaanoton. Klubin asiakkaista melkein kaikki, 94 prosenttia, suosittelisivat palvelua myös toisille. Työnhakuklubien järjestämistä on kokeiltu noin puolen vuoden ajan Lahden, Hollolan, Asikkalan, Kärkölän ja Orimattilan yhteisessä kuntakokeilussa.  

– Kysyntää on ollut ja asiakasmäärät menivät siinä määrin suuriksi, että klubit saivat nyt jatkoa. Meille oli iloinen asia, että Cimson Koulutuspalvelut pääsi jatkamaan klubien vetämistä”, kertoo koulutuspäällikkö Jonne Honkanen.  

Ensin aamukahvit

Klubeilla työnhakija saa buustia suunnitelmiin ja työkaluihin. Tapaamiskertoja on 5–8 päivänä muutaman viikon sisällä. Joka kerta kun tavataan, juodaan ensin aamukahvit. 

– Klubilaiset pitävät siitä, että kokemuksia voi jakaa. Nähdään, että muitakin on samassa elämäntilanteessa ja eri syistä työnhaku voi tökkiä muillakin.

Ilmapiiri on tärkeää. Klubeista on syntynyt jopa kaveruussuhteita.

– Oma periaate klubien vetäjänä on, että hoidetaan hommat, mutta saa nauraa samalla, Jonne tiivistää.  

Ideointia omavalmentajien kanssa

Klubien vahvuus on aito joustavuus. Ryhmiä ideoidaan ja painotetaan sen mukaan, millaisia tarpeita kuntien työllisyyspalveluissa ilmenee, oli kyse sitten vaikkapa sesonkitöistä tai digitaitojen petraamisesta.  

– Teemme tiivistä yhteistyötä kuntien omavalmentajien kanssa. He ovat olleet kiitettävän kiinnostuneita klubin sisällöstä ja osallistuvat aktiivisesti kehitystyöhön kanssamme.

Vaikka klubissa tehdään työnhakua porukalla, palautteissa toistuu usein huomio ohjauksesta ja henkilökohtaisten keskustelujen tärkeydestä. Tähtäin on työpaikan saamisessa, vaikka lyhyessä ajassa työnhaun lopputulos harvoin ehtii selvitä klubin päätyttyä. Klubin päättäneistä neljäsosalla oli käynnissä neuvottelut työpaikasta, ja viidesosa kertoi joko työllistyneensä, saaneensa keikkatöitä tai jatkavansa työkokeiluun. Matka saattoi jatkua myös vaikkapa opintoihin. 

Työnhakuklubi on tarkoitettu kuntakokeilun asiakkaille. Klubiin voi hakeutua mukaan Lahden seudun kuntakokeilun kautta oman kunnan työllisyyspalveluissa. 

Tutustu tarkemmin esimerkiksi Lahden-työnhakuklubeihin.

Lisätietoja