Tulosta

Työpaikkamätsääjä-pilottipalvelu täydessä käynnissä

Kaakkois-Suomessa alkoi elokuussa Työpaikkamätsääjä-palvelu, joka on noin 50 asiakkaan pilottipalvelu. Se on lähtenyt hyvin käyntiin. Työllistymisiä on jo tapahtunut, ja lisäksi työllistymisiä ja työkokeiluja on viritteillä.

Palveluun osallistuvat saavat henkilökohtaisen valmentajan, joka auttaa työnantajakontaktien saamisessa sekä työpaikan tai työkokeilupaikan löytämisessä. Työpaikkamätsääjä on tarkoitettu nuorille, joilla on ammatillinen tutkinto.

Nuorten lisäksi palvelu hyödyttää yrityksiä. Työpaikkamätsääjä on myös yksi vastaus työvoimapulalle, jota on esimerkiksi terveys- ja sosiaalialalla, kone- ja metallialalla, rakennusalalla ja puhdistuspalvelualalla. Jos niiltä löytyy nuoria houkuttava työpaikka, tästä on hyötyä monin tavoin.

– Aluksi haastattelemme asiakkaat ja kysymme heidän tavoitteistaan sekä tutustumme heihin, kertoo valmentaja Jaana Hallberg.

Haastattelun myötä selviää, mitä asiakas on tähän mennessä tehnyt ja mitkä ovat hänen ajatuksensa tulevaisuutta koskien. Osan kanssa pohditaan hieman enemmänkin mahdollista uraa.

– Näin tehdään, jos suunta ei olekaan niin selkeä tai asiakas ei haluaisi työskennellä sillä alalla, mille hän on kouluttautunut, Jaana selittää.

Asiakkaita tuetaan siis urasuunnittelussa monipuolisesti, heidän tarpeensa mukaan.

Jaana kertoo, että Työpaikkamätsääjässä ei ole kyse perinteisestä työhönvalmennuksesta tai työnhakuvalmennuksesta. Tarkoituksena nimittäin on, että valmentaja etsii työllistäviä yrityksiä jo valmiiksi.

– Yritämme saada mätsäämään asiakkaan tarpeet ja työnantajan eli yrityksen tarpeet. Oppisopimus voisi olla yksi väylä, jos nuorella ei vielä ole työnantajan vaatimaa osaamista. Se on yksi tapa, miten saada työsuhde ja alan opinnot käytyä.

Toistaiseksi suurin osa on työllistynyt myyntialalle tai kone- ja metallialalle. Lappeenrannan, Kotkan ja Kouvolan seuduilla tarjottava pilottipalvelu kestää joulukuun puoliväliin.

Työpaikkamätsääjä-pilottipalvelu toteutetaan yhteistyössä Kaakkois-Suomen TE-toimiston kanssa. Palvelun rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus.

Lue palvelusta lisää ja seuraa sitä Facebookissa.