Mukana muutoksessa - avaimena henkilöstökoulutus

Suunnittelemme ja koostamme henkilöstökoulutuksen tarvelähtöisesti juuri sinun organisaatiollesi nopealla toimitusajalla.

henkilöstökoulutus

Kehitä osaamista • Vahvista työyhteisöä • Paranna muutoskyvykkyyttä

Henkilöstökoulutus on organisaation keino pysyä muutoksessa mukana. Henkilöstökoulutus haastaa ideoihin, tuoreisiin tulevaisuusnäkymiin ja innovaatioihin. Osaamistarpeet muuttavat muotoaan ja rikastuvat tälläkin hetkellä, ja tarve tietojen ja taitojen päivittämiseen voi olla jopa äkillinen. Cimson Koulutuspalvelut on joustava ja kustannustehokas henkilöstökoulutuskumppani. Suunnittelemme ja koostamme henkilöstökoulutuksen tarvelähtöisesti juuri sinun organisaatiollesi nopealla toimitusajalla.

Cimson Koulutuspalvelut on kotimainen, valtakunnallinen valmennus- ja koulutusalan yritys, joka valmensi ja koulutti yli 6000 henkilöä vuonna 2023. Toimimme kuuden aluetoimiston kautta koko Manner-Suomen alueella. Järjestämme henkilöstökoulutusta osaamisen kehittämiseen, työyhteisö- ja vuorovaikutustaitoihin sekä työhyvinvointiin liittyen.  

Rakennetaan sinun organisaatioosi sopiva koulutuskokonaisuus, ota yhteyttä.

Esimerkkejä henkilöstökoulutuksista

Osaamisen kehittäminen

Työelämän ICT-taidot

Digiosaaminen vaatii toistuvaa päivittämistä päivitysten ja uusien ohjelmistojen ja sovellusten ansiosta. Edes perusosaaminen ei ole itsestäänselvyys. Työelämän ICT-taidot -koulutus sopii myös niille, jotka on hyvin epävarmoja tietotekniikan käyttäjiä. Koulutuksessa valmentaja auttaa kädestä pitäen hyödyntämään nykyaikaisia toimisto-ohjelmistoja ja verkkotyökaluja kuten Word, Excel tai Teams-kokousten hallinta.

Henkilöstökoulutus voidaan rakentaa monella eri tavalla. Yksi matalan kynnyksen tapa on yhdistää henkilökohtaiseen ohjaukseen ja opetukseen helppokäyttöinen verkkokurssi, joka keskittyy käytännölliseen harjoitteluun. Esimerkkivideot näyttävät, kuinka eri ohjelmia käytetään. Verkkovalmennus on suunniteltu eri taitotasoille.


Osallisuuspedagogiikka osaksi toimintakulttuuria (kasvatus-, sosiaali- ja terveysala)

Osallisuus lisää sekä palvelujen käyttäjien että työntekijöiden hyvinvointia. Palvelujen käyttäjien näkökulmasta osallisuus on kuulluksi tulemista ja vaikuttamista sekä kokemusta arvostetuksi tulemisesta. Osallisuus tukee työntekijöiden motivaatiota, tyytyväisyyttä, sitoutumista ja vastuunottoa.

Koulutuksen punainen lanka on se, miten osallisuus kytkeytyy arkeen luoden merkityksellisyyttä, kun kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin ja tulla kuulluksi yksilönä. Koulutus suunnitellaan yksilöllisesti kunkin yksikön tarpeiden mukaan.

Koulutuksen aiheena voi olla myös esimerkiksi pedagoginen dokumentointioppimisympäristön suunnittelu tai lapsen varhaiskasvatussuunnitelmien vieminen käytäntöön. Koulutus voi koostua myös useammasta edellä mainitusta aihealueesta.


Rakentava vuorovaikutus

Vuorovaikutustaitojen kehittäminen on osa työn tehokkuutta ja työyhteisön hyvinvointia.

Vuorovaikutustaidot ovat keskeisessä roolissa asiakaskohtaamisten laadun, luotettavan ja tehokkaan viestinnän sekä työyhteisön hyvinvoinnin turvaamisessa. Ne auttavat työntekijöitä toimimaan tietoisesti ja rakentavasti erilaisissa haastavissa tilanteissa ja auttavat ratkomaan ristiriitoja rauhanomaisesti.

Vuorovaikutuskoulutuksen sisältö suunnitellaan työyhteisön tarpeiden mukaan. Mahdollisia sisältöjä voivat olla esimerkiksi haastavien asiakastilanteiden kohtaaminen, kuuntelun ja itseilmaisun taidot tai palautteen antaminen ja vastaanottaminen. Koulutus hyödyntää Marshall B. Rosenbergin elämäntyönään kehittämää Nonviolent Communication (NVC) lähestymistapaa vuorovaikutukseen.


Neurokirjon työntekijä työelämässä

Noin 10% väestöstä on neuroepätyypillisiä ihmisiä (tutustu esimerkiksi Näe nepsy -sivustoon). Heillä on usein aivan omanlaisiaan vahvuuksia verrattuna neurotyypillisiin ihmisiin. Haasteita nousee siitä, että työelämä on usein suunniteltu neurotyypillisiä ihmisiä ajatellen. Tässä koulutuksessa opit ymmärtämään, miten esihenkilönä pystyt huomioimaan neuromoninaisten ihmisten tarpeet paremmin ja rakentamaan työyhteisöä, jossa kaikkien vahvuudet pääsevät esiin. Koulutuksen osallistujat saavat itselleen sähköisen muistilistan käytännöistä, joiden avulla neuroepätyypillisten ihmisten työtehoa ja -kykyä voidaan tukea.


Työkyky- ja hyvinvointi

Palautumisen taito hyvinvoinnin kulmakivenä

Palautuneena jaksaa työskennellä ja elää omannäköistä, tasapainoista elämää.

Työpäivän aikana palautumista tapahtuu keskimäärin 13 minuuttia. Hektinen työ ja vapaa-aika edellyttää akkujen lataamista enemmän kuin yöunien verran. Koulutuksessa käsitellään sitä, miten palautumista voi edistää omilla valinnoilla ja mitkä tekijät tyypillisesti edistävät, estävät tai hidastavat palautumista.

Koulutus sisältää hengitys-, rentoutus- ja mielikuvaharjoituksia, joiden avulla palautumista voi tukea. Se antaa konkreettisia vinkkejä hengityksen käyttöön työvälineenä niin itsesäätelyssä kuin vuorovaikutuksessakin. Ohjaaja ei opeta oikeaa hengitystekniikkaa, vaan kannustaa itsehavainnointiin ja mielikuvien käyttöön. Tasapainoisen hengityksen avulla voidaan vaikuttaa merkittävästi ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen.


Työkykyä taukoliikunnasta sekä Liikunta ja ravitsemus työssäjaksamisen tukena -koulutukset voidaan toteuttaa joko omina kokonaisuuksina tai esimerkiksi yhtenä osana työyhteisön työkyky- tai työhyvinvointipäivää. Sisällöt suunnitellaan työyhteisön tarpeiden mukaan.

Kysy lisää

Ristolainen Päivi