Focus Työpolut 2

Focus Työpolut tukee työnhaussa ja muutostilanteissa. Palvelu jatkuu myös vuonna 2021 uudistettuna - Focus Työpolut 2 palvelee tammikuusta alkaen. Olet lämpimästi tervetullut mukaan.

Focus Työpolut tiimi koolla

Tämä on Focus Työpolut

Focus Työpolut -palvelussa yhdistyvät yksilöllinen, henkilökohtainen ohjaus sekä monipuolinen ja päivittyvä palvelutarjotin. Näin on mahdollista saada nostetta työnhakuun tai tukea silloin, kun kohtaa itse isoja muutoksia tai tilanne polkee paikallaan. 

Valmentajamme Laura ja Asko kertovat, mikä palvelun tarkoitus on.

Focus palvelee sekä lähitapaamisissa että etäyhteyksillä

Focus Työpolut toteuttaa palveluja sekä lähimuotoisesti että etäyhteyksillä viranomaisohjeita noudattaen. Otamme huomioon kasvokkain tapahtuvissa yksilöohjauksissa ja ryhmävalmennuksissa turvavälit ja muun ohjeistuksen. Tiloissamme on käsien desinfiointiin käsidesiä ja huolehdimme tilojen ja laitteiden puhtaudesta ohjeistusten mukaan.

Asiakkaitamme pyydämme tulemaan lähitapaamisiin terveenä ja noudattamaan muutenkin viranomaisten ohjeistusta. Suosittelemme maskin käyttöä.

 Tätä palvelu on käytännössä

 • Palvelun keskipisteessä on ratkaisun löytyminen – joko nopeasti tai perusteellisemman pohdinnan sekä kouluttautumisen kautta. Tukea saat myös yrittäjyyden pohdintaan tai oman osaamisen tuotteistamiseen ja markkinointiin esimerkiksi kevytyrittäjänä.
 • Palvelua on toteuttamassa joukko pirkanmaalaisia työhaun ja uraohjauksen ammattilaisia: Cimson Koulutuspalvelut ja Cimson Henkilöstöpalvelut sekä ForeAmmatti (Foredata) ja Omapaja yhteistyössä Pirkanmaan TE-toimiston kanssa. Focus Työpolut palvelee Pirkanmaan TE-toimiston asiakkaita.
 • Focus Työpolut 1 -palvelu alkoi marraskuussa 2019 koko Pirkanmaan alueella. Palvelu jatkuu 2021 uudistettuna nimellä Focus Työpolut 2.
 • Focus Työpolut -asiakkaana palveluksessasi on kymmeniä asiantuntijoita: uravalmentajia, koulutuksen asiantuntijoita, yrittäjyysvalmentajia, korkeakoulutettujen rekrytointiin erikoistuneita asiantuntijoita, psykologeja, rekrytoinnin ja henkilöstöapalvelun asiantuntijoita, osaamisen kartoittamisen asiantuntijoita, ennakointiasiantuntijoita sekä työnhakusparrauksen osaajia.
 • Lisäksi voit hyödyntää palvelun laajaa kontaktiverkostoa.
 • Saat käyttöösi ForeAmmatin ja verkkovalmennuspalvelut (Redi-valmennukset). Tässä palvelussa ForeAmmatin tuottama Pirkanmaan ajankohtainen työmarkkinatieto on sinun käytössäsi. Pilotoimme myös ratkaisuja, joissa työllistymistä edistetään koneoppimisen avulla. 

Näin palvelu etenee

 1. Palvelu alkaa, kun soitamme sinulle. Tämän jälkeen oma yksilövalmentaja ottaa yhteyttä ja voitte sopia ensimmäisen ohjauskerran.
 2. Yksilöllinen palvelupolku suunnitellaan oman valmentajan kanssa.
 3. Polun alussa tärkeimmät asiat käydään läpi joustavasti starttiryhmässä, jolloin alussa tavataan ryhmissä ja jatketaan verkkomuotoisesti – ajankohtaiset ohjeistukset huomioon ottaen.
 4. Osaaminen kartoitetaan digitaalisesti ForeAmmatti-palvelussa ja samalla selviää, mikä on oma työmarkkina-asemasi tällä hetkellä Pirkanmaalla tai muualla Suomessa.
 5. Tämän jälkeen palvelupolulla edetään tiiviisti niin, että tähtäimessä on parhaiten sinua palveleva ratkaisu.
 6. Olet yhteydessä säännöllisesti oman valmentajasi kanssa. Valmentaja luotsaa ja ohjaa sinua eteenpäin kohti ratkaisua henkilökohtaisissa ohjaustuokioissa.
 7. Lisäksi palvelutarjottimella on tarjolla runsaasti palveluja, joista rakennetaan yksilöllinen palvelupaketti.
 8. Palvelun kesto on joustava ja yksilöllinen. Mitä pikemmin ratkaisu tilanteeseen löytyy, sitä nopeammin palvelu on paketissa. Ratkaisu voi siis löytyä nopeastikin tai perusteellisemman pohdinnan ja kokeilun kautta.
 • Esimerkkejä palvelutarjottimen tapahtumista ja palveluista
  • työnhakuun liittyvät tietoiskupäivät, aiheina esimerkiksi sometyönhaku, brändi, CV, valokuvaus 
  • tiettyjen alojen töitä hakevien ryhmät
  • yhteistyössä eri alojen yritysten kanssa järjestetyt info- ja ryhmäpäivät
  • voimavarapäivät
  • opiskeluun ohjaus ja kontaktit alueen oppilaitoksiin
  • kevytyrittäjyyspalvelu
  • psykologipalvelu
  • rekrytointipalvelu yrityksiin
  • psykologiemme tarjoama ammatinvalinnanohjaus ja Avosilta-ryhmät

Focus Työpolut -hermokeskus on Tampereen Kalevassa

Toimisto 
Takojankatu 15 A, Tampere

Ota yhteys

020 791 2976
focus@cimson.fi

Millä alueella palvelua järjestetään?

Focus Työpolut 2-palvelu kattaa koko Pirkanmaan. Koronaepidemian aikana valmennukset, työpajat ja teemapäivät pidetään tarvittaessa verkossa, jolloin eri alueilta pääsee helposti mukaan ilman matkustamistarpeita. Normaalioloissa järjestämme ryhmiä myös eri paikkakunnilla Pirkanmaalla, jolloin voi osallistua paikan päällä itseä lähimpänä olevaan tilaisuuteen.

Miten mukaan?

Palveluun pääsee Pirkanmaan TE-toimiston kautta. Kysy mahdollisuutta päästä mukaan ottamalla yhteyttä TE-toimistoon. Kätevintä on jättää yhteydenottopyyntö TE-toimiston sivuilla.

Pirkanmaan TE-toimiston palvelupilotti-verkkosivut

Voit jättää yhteydenottopyynnön lomakkeella Pirkanmaan TE-toimistolle. Asiantuntija on sinuun yhteydessä ensisijaisesti puhelimitse 0295-alkuisesta numerosta.

Focus Työpolut 1 (2019 – 2020) tuloksia

527

asiakasta päässyt töihin*

358

asiakasta saanut opiskelupaikan

32

yritystä perustettu

 Tulokset koostettu 28.6.2021 mennessä palvelun päättäneiden asiakkaiden tilanteista. Focus Työpolut 1 -palvelu alkoi 1.11.2019. Osalla asiakkaista palvelu päättyy vasta vuoden 2021 puolella. Tulostilastoa päivitetään.

 *) Työllistymistulokseen lasketaan työsuhteet, joiden kesto on yli 3 kk ja työaika vähintään 80 %. Näiden lisäksi osa-aikatöissä tai alle 3 kuukauden työssä on nyt 39 asiakasta.

Palautetta asiakkailta

Palvelu oli loistavaa ja ihmisen huomioonottavaa. Oli hieno huomata, kuinka paljon on käytettävissä olevia resursseja, psykologista alkaen. Oma uravalmentaja on hieno asia.”

”Minulla on pitkästä aikaa sellainen tunne, että joku oikeasti on ottanut asiakseen auttaa minua, antanut uskoa tulevaisuuteen sekä työkalut sen saavuttamiseen.”

”Palvelu sujuu loistavasti. Valmentaja on innostava ja ammattitaitoinen.”

”Mahtavan yksilöllistä palvelua, asiakasta kuulevaa ja tarpeiden tunnistavaa ihmisläheistä kohtaamista. Tavoitteita katsotaan isommassa kuvassa eikä vain lyhyellä aikavälillä. Kiitos!”

”Monipuolinen palvelu! Positiivinen yllätys. Ja kaikki valmentajat, joiden kanssa olen ollut yhteydessä, ovat olleet mahtavia!”

ForeAmmatin esittely

Voit käydä katsomassa ForeAmmatin esittelyn tästä.

Webinaarit Focus Työpolut 1 -palvelujen annista

Valmentajamme ja asiantuntijamme kertovat, mitä Focuksessa tehdään sekä millaista palautetta ja tuloksia on saatu >

Videotallenne 14.4.2020 (kesto 29.34)

Focus Työpolut 1 -palvelusta sanottua

Pilottipalvelun esittely Pirkanmaan TE-toimiston sivuilla
58-vuotias sairaalaklovni laittoi punaisen nenän naulaan ja ilmoittautui työttömäksi (Radio Suomi 20.4.2020)
Mitä jos omalta alalta ei löydykään työtä? (Radio SUN 16.4.2020)
Aktiivimallin kyykytys vaihtui aktiiviseen auttamiseen: “Ensimmäistä kertaa koen, että en ole työnhakijana vain hallintoalamainen” (Yle 14.4.2020)
Pirkanmaan ELY-keskuksen tiedote palvelusta (9.10.2019)
Pirkanmaan TE-toimiston tiedote palvelun aloittamisesta (7.11.2019)
Pirkanmaan työttömille uusia palveluita (Tamperelainen 7.11.2019)