Focus Työpolut

Focus Työpolut tukee pirkanmaalaisia työnhakijoita työnhaussa, urasuunnittelussa ja yrittäjyyden suunnittelussa. Focus Työpolut palvelu jatkuu vuonna 2024 – ohjausta teemme aiempien toteutusten oppien pohjalta. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Focus Työpolut tiimi koolla

Tämä on Focus Työpolut

Focus Työpolut -palvelussa yhdistyvät yksilöllinen, henkilökohtainen ohjaus sekä monipuolinen ja päivittyvä palvelutarjotin. Näin saat nostetta työnhakuun tai tukea silloin, kun kohtaat isoja muutoksia tai tilanne polkee paikallaan.

Valmentajamme Laura ja Asko kertovat, mikä palvelun tarkoitus on.

Focus palvelee monikanavaisesti

Focus Työpolut toteuttaa palveluja pääsääntöisesti kasvokkain sekä etäyhteyksillä asiakkaan toiveiden mukaan. Yksilöohjaus voi tapahtua kotipaikkakunnallasi tai sen lähikunnassa, puhelimitse tai Teamsin välityksellä. Erilaisia ryhmämuotoisia valmennuspalveluita saat joko lähiryhmässä tai Teamsissa. Tarjoamme myös oppilaitos- ja yritysinfoja Teamsissa, jolloin osallistuminen infoihin on mahdollista koko Pirkanmaan alueella.

 Tätä palvelu on käytännössä

 • Keskipisteessä on ratkaisun löytyminen – joko nopeasti tai perusteellisemman pohdinnan sekä kouluttautumisen kautta.
 • Saat tukea myös yrittäjyyden pohdintaan tai oman osaamisen tuotteistamiseen ja markkinointiin esimerkiksi kevytyrittäjänä.
 • Palveluksessasi on kymmeniä asiantuntijoita: uravalmentajia, koulutuksen asiantuntijoita, yrittäjyysvalmentajia, korkeakoulutettujen rekrytointiin erikoistuneita asiantuntijoita, psykologeja, rekrytoinnin ja henkilöstöpalvelun asiantuntijoita, osaamisen kartoittamisen asiantuntijoita, ennakointiasiantuntijoita sekä työnhakusparrauksen osaajia.
 • Voit hyödyntää palvelun laajaa kontaktiverkostoa.
 • Saat käyttöösi monipuolisen Redi-verkkovalmennuspalvelumme.
 • Käytössäsi on myös ForeAmmatti-palvelu ja sen tuottama Pirkanmaan ajankohtainen työmarkkinatieto. Pilotoimme myös ratkaisuja, joissa työllistymistä edistetään koneoppimisen avulla.

Focus Työpolut -palvelua on toteuttamassa joukko pirkanmaalaisia työhaun ja uraohjauksen ammattilaisia: Cimson Koulutuspalvelut ja Cimson Henkilöstöpalvelut sekä ForeAmmatti (Foredata) yhteistyössä Pirkanmaan TE-toimiston kanssa. Focus Työpolut -palvelu on asiakkaille täysin maksuton.

Focus Työpolut 1 -palvelu alkoi marraskuussa 2019 koko Pirkanmaan alueella. Vuoden 2024 alusta käynnistimme Focus Työpolut 5 -palvelun.

Näin palvelu etenee

 1. Palvelu alkaa, kun alkukartoittajamme soittaa sinulle. Puhelun aikana saat yksilöohjausajan valmentajallesi.
 2. Yksilöllinen palvelupolku suunnitellaan oman valmentajan kanssa.
 3. Polun alussa tärkeimmät asiat käydään läpi joustavasti startti-, digitaito- tai osaamiskartoitusryhmässä.
 4. Osaaminen kartoitetaan digitaalisesti ForeAmmatti-palvelussa ja samalla selviää, mikä on oma työmarkkina-asemasi tällä hetkellä Pirkanmaalla tai muualla Suomessa.
 5. Tämän jälkeen palvelupolulla edetään tiiviisti niin, että tähtäimessä on parhaiten sinua palveleva ratkaisu.
 6. Olet yhteydessä säännöllisesti oman valmentajasi kanssa. Valmentaja luotsaa ja ohjaa sinua eteenpäin kohti ratkaisua henkilökohtaisissa ohjaustuokioissa.
 7. Lisäksi palvelutarjottimella on tarjolla runsaasti palveluja, joista rakennetaan yksilöllinen palvelupaketti.
 8. Palvelun kesto on joustava ja yksilöllinen (enintään 6 kuukautta). Mitä pikemmin ratkaisu tilanteeseen löytyy, sitä nopeammin palvelu on paketissa. Ratkaisu voi siis löytyä nopeastikin tai perusteellisemman pohdinnan ja kokeilun kautta.

Esimerkkejä palvelutarjottimen tapahtumista ja palveluista

 • työnhakuun liittyvät tietoiskupäivät, aiheina esimerkiksi avoin hakemus, työnantajakartoitus, brändi, CV, LinkedIn, yrittäjyys
 • yhteistyössä eri alojen yritysten kanssa järjestetyt info- ja ryhmäpäivät
 • opiskeluun ohjaus ja kontaktit alueen oppilaitoksiin (oppilaitosinfot ja -vierailut)
 • psykologipalvelu
 • yritysyhteistyö esim. infot, rekrytointitapahtumat ja yritysvierailut

Kenelle ja missä palvelu on tarjolla?

Focus Työpolut palvelee Pirkanmaan TE-toimiston asiakkaita koko Pirkanmaan alueella.

Focus Työpolut -hermokeskus on Tampereen Kalevassa. Toimisto on osoitteessa:
Takojankatu 15 A, Tampere

Ota yhteyttä

040 466 0502
focus@cimson.fi

Miten mukaan?

Palveluun pääsee Pirkanmaan TE-toimiston kautta. Kysy mahdollisuutta päästä mukaan ottamalla yhteyttä TE-toimistoon. Kätevintä on jättää yhteydenottopyyntö TE-toimiston sivuilla. Asiantuntija on sinuun yhteydessä ensisijaisesti puhelimitse 0295-alkuisesta numerosta.

Focus Työpolut Pirkanmaan TE-toimiston sivuilla.

Focus Työpolut 4 (2023-2024) tuloksia

191

asiakasta päässyt töihin*

53

asiakasta saanut opiskelupaikan

4

yritystä perustettu

Tulokset on koostettu 10.6.2024 mennessä palvelun päättäneiden asiakkaiden tilanteista. Focus Työpolut 4 -palvelu alkoi 1.1.2023. Osalla asiakkaista palvelu päättyy vasta vuoden 2024 puolella. Tulostilastoa päivitetään.

 *) Työllistymistulokseen lasketaan työsuhteet, joiden kesto on yli 3 kk ja työaika vähintään 80 %. Näiden lisäksi osa-aikatöissä tai alle 3 kuukauden työssä on nyt 40 asiakasta.

Palautetta asiakkailta

”Palvelu oli loistavaa ja ihmisen huomioonottavaa. Oli hieno huomata, kuinka paljon on käytettävissä olevia resursseja, psykologista alkaen. Oma uravalmentaja on hieno asia.”

”Minulla on pitkästä aikaa sellainen tunne, että joku oikeasti on ottanut asiakseen auttaa minua, antanut uskoa tulevaisuuteen sekä työkalut sen saavuttamiseen.”

”Palvelu sujuu loistavasti. Valmentaja on innostava ja ammattitaitoinen.”

”Mahtavan yksilöllistä palvelua, asiakasta kuulevaa ja tarpeiden tunnistavaa ihmisläheistä kohtaamista. Tavoitteita katsotaan isommassa kuvassa eikä vain lyhyellä aikavälillä. Kiitos!”

”Monipuolinen palvelu! Positiivinen yllätys. Ja kaikki valmentajat, joiden kanssa olen ollut yhteydessä, ovat olleet mahtavia!”

”Alun ryhmävalmennusjakso oli oikeisiin asioihin keskittyvä ja intensiivinen. Teki hyvää pohtia muiden ihmisten kanssa omaa työtilannetta ja opintoja. Yksilövalmennuksessa minä päätin ja tein, mutta isossa roolissa oli valmentaja, joka auttoi näkemään todellisen ammattitaitoni. Valmentajan kanssa pyörittelin asioita. Hänessä oli parasta se, että hän uskalsi vääntää – vähän kuin kammeta kiveä rautakangella ylös isosta kuopasta. En olisi olettanut, että jokin työllistymiseen tähtäävä kurssi voi palauttaa uskon itseeni ammattilaisena ja työntekijänä, saatikka että saisin töitä. En tiedä, olisinko myöskään lähtenyt opiskelemaan.”

Yrityskontaktointi

Otamme aktiivisesti yhteyttä alueen yrityksiin, jotta voimme yhdistää tekijöitä ja työpaikkoja. Valmentajien ammattitaitoon kuuluu oman alueen elinkeinorakenteen, yritysten ja työpaikkatilanteen tuntemus. Valmentajien aika menee kuitenkin pitkälti asiakkaita tavatessa, siksi kontaktointitiimimme palvelee asiakkaitamme ja valmentajia yritysyhteyksien luomisessa.

ForeAmmatin esittely

Voit käydä katsomassa ForeAmmatin esittelyn tästä.

Webinaarit Focus Työpolut 1 -palvelujen annista

Valmentajamme ja asiantuntijamme kertovat, mitä Focuksessa tehdään sekä millaista palautetta ja tuloksia on saatu >

Videotallenne 14.4.2020 (kesto 29.34)

Focus Työpolut 1 -palvelusta sanottua

58-vuotias sairaalaklovni laittoi punaisen nenän naulaan ja ilmoittautui työttömäksi (Radio Suomi 20.4.2020)
Mitä jos omalta alalta ei löydykään työtä? (Radio SUN 16.4.2020)
Aktiivimallin kyykytys vaihtui aktiiviseen auttamiseen: “Ensimmäistä kertaa koen, että en ole työnhakijana vain hallintoalamainen” (Yle 14.4.2020)
Pirkanmaan ELY-keskuksen tiedote palvelusta (9.10.2019)