Tulosta

Kansainvälisiä opiskelijoita työllistetään pilotissa

Opiskelijat tervehtivät iloisesti, valmentaja Ramona etualalla.

Kiinnostuneille yrityksille maksuton rekrytointiväylä 

Tampereella testataan uutta konseptia kansainvälisten opiskelijoiden työllistämiseen. Tampereen kaupunki ja Cimson Koulutuspalvelut ovat kehittäneet yhteistyössä konseptia, jolla eri maista tulleet opiskelijat työllistetään paikallisiin yrityksiin. 

− Tämä on yrityksille hyvä tilaisuus rekrytoida suoraan maisteritason osaajia, joilla on kielitaitoa ja kansainvälistä kokemusta, kertoo koordinaattori Ramona Bilmez Cimson Koulutuspalveluista.

Pilottivaiheeseen on valittu 12 opiskelijaa. Joukossa on valmistuvia insinöörejä, arkkitehtejä, pelialan osaajia tai vaikkapa projektikoordinaattoreita. Rekrytoivalle yritykselle palvelu on ilmainen. Cimson Koulutuspalvelut kartoittaa opiskelijoiden osaamisen, hakee potentiaalisia yrityksiä ja rakentaa väyliä työhön. Opiskelijoiden työkieli työpaikalla on englanti. 

− Olemme panostaneet hakemusprofiilien hiomiseen, ja käymme läpi Suomen työnhakemiskulttuuria. Teemme lisäksi parhaillaan yrityskontaktointia. Toivommekin, että nyt yritykset löytävät uudella tavalla nämä motivoituneet osaajat.

Kiinnostuneet yritykset voivat alhaisella kynnyksellä ottaa myös suoraan yhteyttä palvelun koordinaattoriin Ramona Bilmeziin.

KUVA Koordinaattori Ramona Bilmez (etualalla) luotsaa kansainvälisiä osaajia kohti suomalaista työelämää tamperelaisessa pilotissa.

Lisätietoja

Bilmez Ramona
valmentaja
050 477 3152

Haasteista lisää kertoo tuore suomalaistutkimus

Kansainväliset opiskelijat tekevät ryhmätyötä.

Tutkimus: Ulkomaalaiset tutkinto-opiskelijat viihtyvät Suomessa, mutta lähes puolet pitää todennäköisenä muuttoa pois Suomesta

Tuore tutkimus kertoo, että taustastaan riippumatta monet Suomessa asuvat kansainväliset osaajat törmäävät siihen, että työnantajat eivät arvosta ulkomailla hankittua osaamista, verkostoihin on vaikea päästä ja perheenjäsenten sopeutumisvaikeudet haittaavat kotiutumista. Lue lisää tutkimuksesta