Ammatillinen kuntoutus

Kun työkyky on keskiössä, ammatillinen kuntoutus vie ratkaisuun. Ammatillisessa kuntoutuksessa selvitetään, mihin suuntaan olemassa olevalla työkyvyllä kannattaisi edetä. Mahdollisuuksia on!

Ammatillinen kuntoutus

Ammatillinen kuntoutus auttaa löytämään uusia polkuja, kun muutokset työssä jaksamisessa tai muuten työkyvyssä hidastavat menoa. Kuntoutuksessa voimme kartoittaa sinulle paremmin soveltuvia tehtäviä tai helpottaa eri keinoin paluuta omaan työhön pitkän sairausloman jälkeen.

Vaikka jokin estäisi nykyisessä työssä jatkamisen, usein löytyy muita työtehtäviä, joihin työkykyä riittää. Vaihtoehtoina voi olla omalla työpaikalla töiden uudelleenjärjestely, työkokeilu uudella alalla, työhönvalmennus, oppisopimuskoulutus tai ammatillinen uudelleenkoulutus. Myös yrittäjyys voi olla ratkaisu.

Jos tarvitset ammatillista kuntoutusta, täytä kuntoutushakemus omaan eläkevakuutusyhtiöösi. Kuntoutushakemusta varten tarvitaan lääkärin B-lausunto.

Kysy lisää

Hirvenlahti Jaana
vastuuvalmentaja, kuntoutuskoordinaattori
050 516 1840

NUOTTI-valmennus nuorille – Hae mukaan Kelan kautta

Kauttamme voit osallistua nuorten NUOTTI-valmennukseen ja valita kuntouttajaksi Cimson Kuntoutuksen.

Lue lisää

Kuvassa hymyilevä nainen lähikuvassa toimistolla

Työkykyvalmennus

Työkykyvalmennus on tärkeä, ennakoiva työkalu työpaikoilla. Työkykyvalmennus ennaltaehkäisee ongelmien pitkittymistä, kun nykyisestä työstä joutuu olemaan toistuvilla tai pitkillä sairauslomilla tai voidaan puhua työkyvyttömyydestä.

Lue lisää

Cimson kumppanina

Työurien suunnittelu on meille rakasta ja tärkeää arkea. Tyylimme tehdä ammatillista kuntoutusta on rohkaiseva, helposti lähestyttävä ja käytännöllinen. Ohjaus nojaa tutkittuun tietoon, minkä ansiosta ohjausmenetelmämme auttavat eteenpäin haastavissakin tilanteissa. Olemme saaneet monen kuntoutujan kanssa iloita soveltuvan ammatin löytymisestä, opiskelupaikan varmistumisesta, oppisopimuspaikasta ja työllistymisestä.

Kuntoutujan täytyy kokea saavansa palvelussa aitoa hyötyä. Kuntoutujat ovat kiittäneet valmentajiamme juuri konkreettisesta avusta. Tärkeä osa työtämme on ottaa ohjat käsiin ja tehdä kuntoutujan kanssa ja puolesta tarvittavia yhteydenottoja ja selvittelyjä.

Tuotamme palveluja  vakuutus- ja työeläkeyhtiöille, Kelalle ja työelämäkentälle ja olemme toimineet työhallinnon ja ELY-keskusten kumppanina 30 vuotta.

Työelämäyhteydet ovat meillä tiiviitä, sillä pidämme jatkuvasti yhteyksiä paikallisiin työnantajakenttiin. Monen kuntoutujan reitti takaisin työelämään kulkee työkokeilun kautta. Kontaktoimme tiiviisti työelämää valtakunnallisesti ja järjestelmässämme on suuri joukko yhteistyöyrityksiä, jotka ovat valmiita esimerkiksi työkokeilujaksoon.