Tulosta

Näillä vinkeillä perusasiat kuntoon työnhaussa

Kuvituskuva

Suurin osa avoimista työpaikoista löytyy nykyisin verkosta helposti selailemalla tai hakusanoilla. Esimerkiksi Duunitori ja työhallinnon sivut ovat hyviä ja laajoja sivustoja, ja lisäksi kannattaa seurata henkilöstöpalveluyritysten sivuja. On hyvä muistaa, että henkilöstöpalveluyrityksien sivuilla on vuokratyöpaikkojen lisäksi myös rekrytointi-ilmoituksia yrityksien palvelukseen.

Hae heti

Kun löytää kiinnostavan ja sopivan työpaikan, sähköinen hakemus kannattaa jättää verkkopalvelussa annettujen ohjeiden mukaisesti. Vaikka hakemuksen viimeinen hakupäivä olisi viikkojen päässä, sitä ei kannata jäädä odottelemaan. Yleensä mielekästä työtehtävää kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. Aikaisemmin tulleet hakemukset saattavat saada paremman huomion kuin viime tipassa jätetyt.

Avaa osaamista, lisää kuva, vastaa huolella

Useimmiten mukaan pitää liittää CV ja hakemus. Molemmat kannattaa räätälöidä juuri sitä tehtävää varten, jota olet hakemassa. Keskity työtehtävän kannalta oleellisiin asioihin: osaamiseen ja työsuhteisiin. Hakemuksen tulisi olla enintään sivun mittainen ja siitä pitäisi käydä selkeästi ilmi, miksi sinut kannattaisi valita. CV kannattaa laatia selkeäksi ja helppolukuiseksi. Työkokemus omana osionaan aikajärjestyksessä, samoin koulutus. Pelkkä tehtävänimike ei kerro, mitä työhösi on kuulunut. Siksi työtehtäviä kannattaa avata ja ottaa huomioon sen tehtävän vaatimukset, johon juuri nyt olet hakemassa.

Kuva yksilöi hakemuksen. Henkilötunnusta ei hakemukseen tule laittaa. Sen sijaan syntymävuosi on usein hyödyllinen tieto. Jos työpaikka sijaitsee eri paikkakunnalla, kannattaa kertoa mahdollisista muuttoaikeista tai ainakin siitä, miten on suunnitellut hoitaa työn sen sijaintipaikkakunnalla.

Mikäli hakemusta syötettäessä järjestelmä kysyy kysymyksiä, niihin kannattaa vastata huolellisesti. Joskus voi olla, että ennakkokysymysten vastauksista riippuu, kuinka tarkkaan hakemus luetaan. Jos vastaukset ovat ylimalkaisia, mahdollisuus tulla valituksi heikkenee.

Valmistaudu videohaastatteluun

Jos saat kutsun videohaastatteluun, siihen kannattaa suhtautua yhtä vakavasti kuin varsinaiseen haastattelukutsuun. Videohaastattelu on nykyisin yleisesti käytetty osa rekrytointiprosessia. Usein videohaastattelun avulla valitaan ne, jotka kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun.

Onnea työnhakuun!

Henkilöstövuokrauksen mahdollisuuksista voi kysyä henkilöstöpalvelualan yrityksiltä. Cimson-konsernissa Sinua palvelee Cimson Henkilöstöpalvelut pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Jyväskylässä.

Mika Lallukka on Cimson Henkilöstöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja ja kokenut henkilöstöpalvelualan ja rekrytointien ammattilainen.